Tips en faq over het gebruik van deAntieksite.nl

Algemene tips

Wij adviseren meestal om, voordat men tot de koop van antiek overgaat, eerst het artikel in het echt te (laten) bekijken. DeAntieksite.nl is tenslotte een catalogus en geen internetwinkel.

Lees de openingstijden van de antiquair voordat u er naartoe reist. Antiekzaken hebben regelmatig afwijkende openingstijden. Neem liefst eerst contact op met de antiquair.

Maak na aankoop van antiek altijd een paar foto's (of gebruik die uit de antieksite) en bewaar die goed, samen met een goede beschrijving. Als er bij u wordt ingebroken, dan kan hiermee beter aangifte gedaan worden bij de politie. Uw antiquair kan u hierbij helpen. Ga ook even na of het verstandig is om uw antiek apart te verzekeren.

Zoektips

Als u een bijzonder cadeau zoekt, maar u weet nog niet wat, dan is het prettig om alleen een prijscategorie te selecteren. Op die manier laat u zich verrassen door het antiek in die prijscategorie. Er is een goede kans dat u iets leuks tegenkomt waar u zelf nog niet aan had gedacht. Is het aanbod tè groot, beperk de resultaten dan door één of meer selecties te maken. Antiek is bijvoorbeeld ideaal als huwelijkscadeau.

Soms valt antiek onder meerdere categorieën. Probeer in dat geval eerst de meest voor de hand liggende. Wanneer dat geen resultaat oplevert, zoek het artikel met een trefwoord.


Vaak gestelde vragen

Kan ik online antiek kopen op de Antieksite?

Nee, deAntieksite.nl is een catalogus. Het echte antiek ligt in een winkel. U kunt via de site contact opnemen met de antiquair. Gegevens over de antiquairs vindt u bij ieder gevonden artikel en achter de knop ‘onze antiquairs’.

Kan iedereen antiek te koop aanbieden op deAntieksite.nl?

Nee, deAntieksite.nl is er uitsluitend voor de vakhandel. Wij willen dat u antiek koopt bij een betrouwbaar adres, bij een serieuze antiquair die u goed kan informeren en adviseren.

Is het nodig om er verstand van te hebben als je antiek wilt kopen?

Het belangrijkste is dat u iets mooi of bijzonder vindt. Vertrouw dus op uw zintuigen. Het is wel altijd leuk om wat meer te weten te komen over het antiek dat u wilt aanschaffen. Kennis van de oorsprong, de leeftijd, etcetera geeft antiek een geschiedenis, een leven. Bewaar de informatie die u bij het artikel vond op de Antieksite en laat u verder informeren door de antiquair.

Kan ik ergens toe worden verplicht als ik selecties maak op de antieksite?

Nee, want u sluit hiermee geen koopovereenkomst. Ook niet als u contact zoekt met een antiquair en uw interesse toont. Natuurlijk is het wel altijd raadzaam om duidelijk te zijn over uw interesse en geen beloftes te doen die u niet waar kunt maken.

Hoe zit het met betrouwbaarheid en kwaliteit van de aangesloten antiquairs?

Het is niet alleen in uw belang, maar ook van de antiquairs en de antieksite zelf, dat er uitsluitend op serieuze en betrouwbare wijze in antiek gehandeld wordt. Daarom kan uitsluitend de vak-antiquair met een winkel deelnemen. Daarnaast behoudt de antieksite zich het recht voor om, als wij merken dat een antiquair niet aan onze normen voldoet, deze uit te sluiten uit de antieksite.

Kan ik een artikel een paar dagen vast laten houden?

Dat ligt er aan. Iedere antiquair heeft andere gewoontes. Neem contact met hem/haar op en bespreek de mogelijkheden.

Wat valt er onder de categorie ‘varia’?

Antiek dat niet duidelijk onder een duidelijke hoofdcategorie valt is ondergebracht onder 'varia'. Een gouden vingerhoedje, antieke kleding, antiek deurbeslag, een hekel, een windwijzer, een kanten kleedje, een snuifdoos.

top